Wednesday, December 5, 2012

Anniversary yang berseri-seri

Salam anniversary,

Semalam 4 Disember 2012 adalah hari ulangtahun perkahwinan Pida yang ke-8. Alhamdulillah, dah 8 tahun kami hidup bahagia bersama dengan anak-anak yang keletahnya masya Allah...

Menyorot peristiwa indah 8 tahun lepas, Pida sah menjadi isteri  pada tarikh tersebut. Hik hik. Berdebar-debar menunggu saat disatukan oleh Tok Qadhi. Hik Hik. Bila dah sah tu, saksi dah angguk angguk geleng geleng, rasa macam Yahoo! Hik hik. Sorrylah asyik tersedu je.


Satu saat sebelum menjadi isteri. Perasaan? Rilek je... macam takde pape berlaku (dag dig dug)

Ketika mencium tangan suami selepas selamat diijabqabulkan. Hik hik. Hiccup lagi. Ab sebagai wali hanya memerhatikan sambil berkata di dalam hati, "Kau jangan pikir nak tido je. Rewang basuh periuk belanga kat belakang tu dulu."

Persandingan malam berinai di atas pelamin.

Kini selepas lapan tahun mengharungi kehidupan bersama sebagai suami isteri...

Nah, hamek kau! 3 anak.

Jadi, sempena ulang tahun perkahwinan kami yang ke-8 semalam, kami telah mengadakan sedikit majlis makan-makan waktu malam dengan menjemput adik-beradik je. Masakan istimewa adalah hasil tangan suami Pida yang memang suka memasak iaitu mee bandung muor original.


Makan adik-beradik aje. Untuk kita aje...

Adik-beradik aje...

Kek ini hadiah daripada Razin dan Sofia iaitu anak-anak sedara Pida. Razin bukan setakat anak sedara, dia anak susuan Pida juga. Terima kasih atas kek yang istimewa ini.

Kek memang menjadi buruan budak-budak ni. Pantang nampak kek, tangan tu gatal je nak menokel. Sila tengok Sufi Arumugam itu. Sambil mengatup bibir kerana geramkan kek, sambil tangannya bersedia menoreh-noreh kek ikut suka hati dia. Razin pun sama.

Rania meniup api lilin halimunan. Beria-ia mintak Pida nyalakan api, takdenya Pida nak bagi. Rumah aku bukan ada mancis pun.

Last-last kami potong kek tersebut bersama-sama.





Harapan Pida agar perkahwinan ini akan terus berkekalan di bawah lindungan-Nya dan dengan restu ibu bapa yang berterusan. Semoga kami berupaya mendidik anak-anak anugerah Allah ini ke jalan kebaikan dan dapat memberi kasih sayang dan perhatian kepada mereka.


Happy Anniversary Pida!

6 comments:

  1. hepi anniversary kak pida!

    tahniah dgn pengeluaran 3 anak selama 8 tahun

    semoga mereka menjadi ank yg soleh dan solehah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ sooo much cikCT. Semoga cikCT pun berbahagia hendaknya ;)

      Delete
  2. Tahniah kak pida sempena anniversary ke 8 tahun. hoyeah...

    kak pida maintain jer dari dulu tp hubby akak sikit membesar hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank u so much Diila. I loike!!!

      Delete
  3. Pida!

    we are sharing the same date and the same year!

    happy anniversary to us!

    eheh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mellda98,

      Wah, ye ke? Bestnya! Happy anniversary 2u2!

      Delete

Oh, tak sangka ada yang sudi komen... terima kasih!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...