Tuesday, May 14, 2013

Sufi jangan buat mak serba-salah untuk berjimba!

Salam berjimba,

Minggu ini Pida tidak berada di rumah kerana pergi berkursus di PD. Sebelum meninggalkan rumah, suami dan anak-anak tercinta untuk seminggu ini, Pida dah siap-siap gosok baju suami dan uniform sekolah Rania sampai cukup stok untuk seminggu.

Pida dah susun elok-elok baju-baju Aqil dan Sufi untuk keperluan seminggu di tadika. Semuanya Pida lakukan untuk menyenangkan kerja suami Pida.

Bukan sebab suami Pida tak reti uruskan kain baju anak-anak, tapi Pida kesian, yelah nak tinggalkan rumah seminggu, kenalah jek tinggi-tinggi sikit, ye tak?

Tapi sedihnya, baru masuk hari kedua kursus, Pida dah dapat panggilan daripada teacher Sufi di tadika memberitahu Sufi muntah-muntah dan batuk teruk.

Aiseyman... nak balik macam mana, Pida tengah berkursus ni, nak rush pun tak boleh sebab Pida nompang kereta member. Tapi oleh kerana keadaan Sufi tak berapa teruk, maka Pida rasa dia akan ok dan Pida pun boleh teruskan berkursus.

Pida call suami Pida minta dia bawak Sufi ke klinik. Di klinik, Sufi kena masuk gas sebab dia semput. Kesian giler tengok gambar-gambar yang suami Pida whassapkan.

Sedih tengok siap berair mata si Sufi sedut gas. Biasanya dia tak nangis sebab dah selalu sangat sedut gas tu, tapi Pida rasa dia menangis sebab rindukan mak dia yang tiada di sisi...

Takpelah sayang... mak doakan Sufi cepat sembuh ye nak... makan ubat, jangan minum ais ye. Nanti mak balik mak bawakkan jersi JDT Kappa ori yang mak pesan kat member mak ye.

Sorang selai mak belikan. Bolehlah buat baju raya nanti. Pakai sedondon 5 beranak. Mesti vasss.

Ok sayang, mak dah nak siap-siap main banana boat ni. Malam ni nak makan seafood dengan member-member comolot mak.

Babai!
No comments:

Post a Comment

Oh, tak sangka ada yang sudi komen... terima kasih!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...